Funktion-One Evo X

Op 26 oktober lanceerde Funktion-One in het Esher Theatre in Esher UK de nieuwe full-range hoorngeladen Evo X luidspreker. Met een horizontale spreiding van 90° is één van de meest veelzijdige speakers van het merk en geschikt voor live venues, kleine clubs en theaters die een compacte oplossing zoeken waarbij een hoge SPL van het systeem vereist is.

De Evo X maakt gebruik van een 15” laag speaker die het gebied van 50-280Hz weergeeft. Daarboven neemt de hoorngeladen 8” mid en 1” hoog driver in een speciaal ontwikkelde waveguide met faseplug het over. Dit resulteert in een gecontroleerde afstraling gecombineerd met een zeer hoog rendement.

De ontwikkeling van de Evo X komt voort uit het Vero VX systeem. Funktion-One oprichter Tony Andrews: “Deze luidspreker technologie kan toegepast worden in allerlei verschillende omstandigheden. Ik heb een 16-koppige big band gehoord op het systeem in het Esher Theatre. De gedetailleerdheid en het stereobeeld waren opmerkelijk, zeker in verband met de mate van complexiteit van het signaal.”

De Evo X is perfect te combineren met zowel de hoorngeladen subs uit de F-serie als de BR bass-reflex modellen. De Evo X is 86 cm hoog, 60 cm breed, 54 cm diep en weegt 47 kilo. Net als alle Funktion-One speakers zijn ook deze kasten in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

https://more-av.nl/funktion-one/evo-x/